آخرین اخبار
کد مطلب: 77222
توافق «ژنو» فرصتي براي همکاري راهبردي با ايران به وجود آورد/آمريکا در سياست خاورميانه‌اي خود تجديدنظر کند
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 680

 


به گزارش سلام لردگان به نقل از روزنامه آمريکايي «نيويورک‌تايمز»، مذاکرات اخير هسته‌اي با ايران به خشم در ميان جنگ‌طلبان خاورميانه منجر شده است اما فرصتي را براي يک پيشرفت بزرگتر به وجود آورده است و آن ايجاد روابط حسنه و در نهايت همکاري راهبردي با ايران است.

بر اساس اين گزارش، در 30 سال گذشته، روابط ايران و آمريکا در چرخه‌اي از بدگماني‌ها و بي‌اعتمادي‌ها بوده است که به ضرر هر دو کشور بوده است. آمريکا بايد هم‌اکنون به تجديدنظر تدريجي در خصوص سياست خود در خاورميانه فکر کند. سياستي که هدف آن سرو سامان دادن به روابط با ايران و در طول زمان يک دشمن را به يک همپيمان تبديل کردن است.

نيويورک‌تايمز ادامه داد: البته اين کار ساده‌اي نيست اما در طولاني‌مدت اين براي آمريکا، اسرائيل و مردم ايران خوب است و فوايد زيادي دارد. ايران که در درياي خزر و خليج فارس قرار دارد، مي‌تواند دسترسي چين به منابع انرژي را چک کند و به عنوان يک حائل عليه روسيه عمل کند. اين مسئله همچنين بر تحولات لبنان و همچنين قلمرو اسرائيل و فلسطين تأثير مي‌گذارد و راه‌حلي براي جنگ داخلي سوريه بدون ايران وجود ندارد.

نيويورک‌تايمز افزود: ايران در حال حاضر در تمامي اين موضوعات با آمريکا مخالف است. ايران و آمريکا چندين منافع مشترک دارند و هردو کشور از طالبان انزجار دارند و واشنگتن و تهران در سال ???? در خصوص جنگ افغانستان همکاري کردند و امروز نيز هر دو کشور مخالف القاعده هستند. ايران مي‌تواند با دانش‌ اطلاعاتي و منطقه‌اي در مبارزه با اين گروه‌ها کمک کند.

بر اساس اين گزارش، ايران به وضوح از گرم‌ شدن روابط با آمريکا نفع مي‌برد. ايران از جنگ ???? تا ?? با عراق تا تحريم‌هاي امروز، رنج برده است. اين کشور به سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي نفت و مالي و سرمايه‌گذاران خارجي براي توسعه اقتصادش نياز دارد اما تمامي اين امور بدون بهبود روابط با آمريکا ممکن نيست.

نيويورک‌تايمز ادامه داد: به نوعي شريک شدن با يکي از اعضاي «محور شرارت» براي آمريکا فوق‌العاده سخت خواهد بود. در آغاز عربستان دچار وحشت مي‌شود اما مخالفت عربستان سعودي اين روزها چندان اهميتي ندارد. آمريکا روابط خود با سعودي‌ها را بر اساس نياز خود به نفت ساخته است و ديگر تا آن حد نيازي به آن ندارد. اين روابط مصنوعي و نادرست است.

سعودي‌ها همچنان بر بازارهاي نفت نفوذ دارند اما ديگر نمي‌تواند اقتصاد جهاني را مثل دوران تحريم‌هاي نفتي ????، متلاطم کنند. برخلاف ايران، عربستان سعودي به جز نفت گزينه‌ چندان زيادي براي پيشنهاد کردن ندارد. اين کشور يک سنت دموکراتيک ندارد و از آنجايي که وهابيون را تأمين مالي‌ مي‌کنند، منافع آمريکا را در سراسر جهان در معرض خطر قرار مي‌دهند.

اسرائيل نيز همچون عربستان سعودي به شدت با توافق هسته‌اي مخالف است اما اين کوتاه بيني است. آشتي بين ايران و آمريکا در طولاني مدت براي اسرائيل نيز خوب است.

نيويورک‌تايمز با اشاره به اين موارد تصريح کرد که آشتي يک شبه رخ نمي‌دهد اما هم اوباما و هم «حسن روحاني» رئيس‌جمهور ايران ثابت کرده‌اند که آنها مي‌توانند براي توافق کردن فراتر روند. خاورميانه قرن ?? يک مکان جديد و خطرناک است. براي هدايت کردن اين منطقه به سوي يک آينده بهتر، واشنگتن بايد تعديل شود و دشمني‌هاي قديمي و کهنه را پشت سر گذارد.

انتهاي پيام/ص

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس